Vizionarea video online poate depăși o oră pe zi în 2018 - Publicis Media Moldova
25445
post-template-default,single,single-post,postid-25445,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive,ro

Vizionarea video online poate depăși o oră pe zi în 2018

La nivel global, consumatorii vor petrece în medie 67 de minute pe zi vizionând video online în acest an, de la 56 de minute anul trecut, potrivit Zenith Online Video Forecasts 2018, publicat pe 16 iulie 2018.

Până în 2020, un utilizator obișnuit va petrece 84 de minute pe zi vizionând video online. În acel an, China va avea cei mai loiali consumatori, cu o persoană obișnuită petrecând 105 minute pe zi vizionând video online, urmată de Rusia (102 de minute) și Marea Britanie (101 de minute). Această creștere rapidă a consumului conduce la o schimbare în modul în care brandurile planifică campanii publicitare atât la televiziune, cât și în mediul online.

Aceasta este cea de-a patra ediție a raportului anual al Zenith Online Video Forecasts. Acesta conține date istorice și prognoze privind consumul video online și publicitatea, fiind însoțit de comentarii despre dezvoltarea piețelor individuale de către experții locali. Ediția din acest an acoperă 59 de piețe-cheie. Prin video online înțelegem tot conținutul video vizionat într-o conexiune la internet, inclusiv platforme broadcast, cum ar fi Hulu, servicii de abonament de tipul over-the-top precum Netflix, site-uri de partajare video, de ex. YouTube și videoclipuri vizualizate pe social media.

Consumul de video online a crescut cu 11 minute pe zi în 2017 și ne așteptăm ca acesta să crească cu o medie de 9 minute pe zi în fiecare an până în 2020. Acesta reprezintă aproape  creșterea totală a utilizării internetului și el crește mai repede decât consumul media în ansamblu, astfel încât ia timp din sursele media tradiționale. Deși unele dintre aceste vizualizări suplimentare se îndreaptă spre platforme necomerciale, cum ar fi Amazon Prime și Netflix, multe dintre ele se îndreaptă către platforme comerciale, astfel încât oferta de audiență comercială crește rapid.

Online-shopper

„Creșterea rapidă a vizualizării video face ca video online să fie cel mai rapid format publicitar din lume, creând noi oportunități strategice și creative”.

Estimăm că, în anul 2017, bugetul video online a crescut cu 20%, ajungând la 27 miliarde USD. Creșterea a atins nivelul maxim de 36% în 2014 și a scăzut constant de atunci, dar rămâne încă foarte mare. Vom prognoza o creștere de 19% în 2018 și o creștere anuală medie de 17% până în 2020, când bugetul video online va ajunge la 43 miliarde USD. Cota video a publicității de tip display pe internet este în continuă creștere: în anul 2017, aceasta a reprezentat 27% din bugetul pentru publicitate și ne așteptăm ca acesta să reprezinte 30% în 2020.

Cererea audiențe de video online a crescut în fața ofertei din ultimii ani: vizualizarea de video online a crescut cu 91% între 2015 și 2017, în timp ce bugetul pentru publicitate a crescut cu 52%. Prin urmare, costul publicității video online a scăzut substanțial. Odată cu creșterea consumului video, așteptăm ca prețurile să se stabilizeze, cu creșteri ușoare începând din 2019.

Publicitatea video online este în continuare doar o fracțiune din dimensiunea publicității televizate, dar pentru că televiziunea este blocată la o creștere anuală de la 0% la 2%, această fracțiune crește rapid. Piața de publicitate video online a reprezentat 10% din dimensiunea pieței de publicitate  televizată în 2015 și de 14% în 2017. Până în 2020, se așteaptă ca bugetul pentru publicitatea video online să fie de 23% din bugetul publicității TV.

Video online și televiziunea se completează bine reciproc, majoritatea marcând inițial utilizarea video online pentru a adăuga o acoperire sporită la campaniile de televizate existente. Dar, odată cu creșterea rapidă a video online, vedem mai multe branduri făcând  planuri pentru televiziune și video online împreună pentru a optimiza frecvența. Prin eliminarea spoturilor de televiziune care duc la o expunere foarte frecventă în rândul spectatorilor care urmăresc TV des și prin folosirea video online pentru target – și retarget – în rândul spectatorilor care urmăresc TV rar, brandurile folosesc împreună televiziunea și video online pentru a elimina atât supraexpunerea, cât și subexpunerea publicului țintă, maximizând memorabilitatea brandului la un preț redus.

01_how_get_cast_movie_extra_sign_up_g-stockstudio

Publicitatea video online a început prin imitarea publicității televizate, majoritatea publicității fiind difuzată în cadrul altui conținut video de care spectatorii au fost într-adevăr interesați, ca în publicitatea in-stream. Dar în ultimii ani publicitatea out-stream a devenit un fenomen obișnuit. Aceasta este publicitatea video independentă care apare în text sau imagini, sau în feed-ul de pe rețelele sociale. Datorită însușirii rapide a conținutului video și a publicității prin intermediul platformelor social media, formatul out-stream devine rapid o forma dominantă de publicitate video online.În Marea Britanie, de exemplu, aceasta a depășit publicitatea in-stream și reprezintă 56% din cheltuielile publicitare video online în 2017. Aceasta schimbă structura de creare a video online. Deoarece un utilizator poate pur și simplu să treacă peste ele fără a le vedea, publicitatea out-stream trebuie să atragă atenția spectatorului încă din prima secundă, fie cu o imagine atrăgătoare, fie cu o celebritate. Ei nu dispun de limita narativă disponibilă formatelor intrerruptive

„Video online determină creșterea consumului media la nivel mondial, deoarece telefoanele inteligente cu conexiuni de date de mare viteză fac ca videoclipurile de înaltă calitate să fie disponibile pentru persoanele aflate în mișcare, iar televizoarele inteligente oferă spectatorilor o o alegere fără precedent chiar la ei în camera de zi”, a declarat Jonathan Barnard, Zenith Head of Forecasting and Director of Global Intelligence. „Creșterea rapidă a vizualizării video face ca video online să fie cel mai rapid format publicitar din lume, creând noi oportunități strategice și creative. Brandurile care nu au în prezent o strategie pentru video online trebuie să se gândească la una.”